Advent

2022.11.28. 10:25

Balassagyarmaton is meggyújtották a hitet jelképező adventi gyertyát

Balassagyarmat főterén az első adventi gyertyát vasárnap délután gyújtották meg, ahol Turai János kanonok-plébános karácsonyi gondolatait hallhatták a jelenlévők.

E-L. Zs.

Meggyújtották a lángot Balassagyarmaton

Forrás: E-L. Zs.

Turai János megáldotta a város adventi koszorúját és meggyújtotta az első hitet jelképező gyertyát, majd a Szent Felicián kórus adventi énekei csendültek fel. Ezt követően a balassagyarmati óvodások zenés verses köszöntője következett. A kanonok-plébános beszédében a Kis herceg és a róka példáját emelte ki, amely a várakozásra tanít. Az egyházi év nagy ünnepét várjuk négy hétig, a hetek múlásával egyre nagyobb lehet ez a boldogság, ahogy Jézus születéséhez, karácsonyhoz érkezünk. Az ünnep lényege a kapcsolat, annak erősítése Krisztussal és embertársainkkal, hogy közös öröm legyen a messiás érkezése- mondta.

Turai János felemelő szavait Dr. Bartal Gábor kardiológus főorvos tanúságtétele és imája követte, majd Selmeczi Zoltán, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának igazgatója a kegyelemről osztott meg egy karácsonyi történetet a résztvevőkkel. Az eseményt közös éneklés, a Dicsőség mennyben az Istennek karácsonyi ének zárta.

Jövő vasárnap Bartha István evangélikus lelkész az ő közösségével gyújtja meg az adventi koszorú második, reményt jelképező gyertyáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában