Hangolódás

2022.11.18. 19:25

Adventi programokkal várnak mindenkit Palotáson – a Mikulás is hoz ajándékot

Az ünnepekre hangolódnak a településen az elkövetkezendő időszakban.

N. O.

A közös adventi gyertyagyújtásnak évek óta nagy hagyománya van a településen (borítóképünk illusztráció, 2020-ban készült)

Forrás: Nool archívum

December 9-én, pénteken a Mihályfi Ernő Művelődési Házba látogat a Mikulás 15 órakor – közölte az intézmény közösségi oldalán. Ez alkalomból várnak minden csemetét, akiket a Réparetekmogyoró együttes szórakoztat majd, és persze a gyermekek ajándékot is kapnak a Télapótól. A program minden érdeklődő számára díjmentes, de regisztrációs jegyhez kötött, amelyet november 26-ig, szombatig vehetnek át a művelődési házban.

Ezen túlmenően az adventi időszakra is számos programot terveznek Palotáson:

A művelődési ház közösségi oldalán kifejtették, hogy november 27-én, vasárnap, 10 óra 15 perckor gyújtják meg az első gyertyát, amely során Marti József esperes meg is áldja az adventi koszorút. December 4-én, vasárnap szintén, 10 óra 15 perckor a helyi óvoda előadását tekinthetik majd meg a látogatók a gyertyagyújtáskor. December 11-én a Palotás Ifjúságért Alapítvány, valamint az Őszirózsa Nyugdíjas Klub közreműködésével lobban lángra a harmadik a gyertya. December 17-én, 14 óra 30 perckor pedig a templomi énekkart halhatják az érdeklődők, majd 15 óra 30 perckor adventi ablaknyitás lesz, amelyet a falukarácsony követ. Mindegyik adventi vasárnap lesz szentmise is.

A karácsonyfa sem marad el:

A település vezetősége minden évben állít karácsonyfát is, ezt a hagyományt pedig idén is szeretnék ápolni. Éppen ezért várják annak a személynek a felajánlását a művelődési házban, akinek a birtokában van olyan fenyőfa, amit alkalmasnak gondol és örömmel adományozza oda a falunak, hogy az ünnepi díszbe öltöztetve ragyogja be Palotást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában