Mancs

2022.10.03. 19:30

Medvenyom Mátrakeresztesen: a 48-as férfibakancs gyerekcipőnek tűnik mellette

A Nógrád megyei medve figyelő Facebook-csoportban tettek közzé néhány fotót hétfő délután, amelyeken a vadállat lábnyomai láthatók. A fényképek Mátrakeresztesen, a Böske-forrás közelében készültek múlt szombaton.

G. K.

A poszt alatti kommentekben az is olvasható, hogy a szakértő megerősítette a gyanút, tehát valóban medve bóklászott a Mátrában.

A hozzászólásokból az is kiderül továbbá, hogy a bejelentő hölgy leírta, a férje lába 48-as, ami gyerekcipőnek tűnik a nyom mellett. Ebből megállapítható, hogy nem kutya járt arra. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ősszel gyakrabban érkezhetnek barnamedvék a nógrádi erdőkbe is, mivel az aszály miatt kevesebb a táplálék élőhelyükön, de ettől még nem várható, hogy áttelepülnének szűkebb hazánkba a vadállatok. A megfigyelések szerint egyébként egy ideje már tanyáznak medvék Nógrádban, s bár az észlelések nagy része téves, vagy bizonyíthatatlan, a Cserhát déli részén és a Bükkben is sikerült vadkamerával megörökíteni Európa legnagyobb ragadozóját. Az országhatár mentén bármikor számítani lehet medve felbukkanására. Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is volt több bizonyítható észlelés.

Címkék#medve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában