Edukáció

2022.10.02. 08:24

Ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló berkenyei fiatalok

A település önkormányzata 2023-ban is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

Novemberig pályázhatnak az ösztöndíjra

Forrás: Pexels/Illusztráció

Árpásné Schlenk Judit, a község jegyzője a település Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy a pályázat beadáshoz regisztráció szükséges a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER). Akik már a korábbi években jelentkeztek, az akkori adatokkal tudnak belépni a felületre. A regisztrációt, illetve a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése, majd a kinyomtatott űrlapot aláírva kell leadni a hivatalban.

Fontos, hogy a pályázat csak a kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel – a felsőoktatási intézmény által kiadott hallgatói-jogviszony igazolással és a pályázóval egy háztartásban élők jövedelemnyilatkozattal – együtt érvényes. Az önkormányzat a megfelelő pályázatok befogadását igazolja, és csak ezek vesznek majd részt a bírálatban. A benyújtás határideje november 3., csütörtök. A támogatásra az jogosult, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 140 ezer forintot.

A képviselő-testület december 5-ig bírálja el a pályázatokat, amiről az érintettek másnap értesülnek a rendszeren keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában