Új kihívások

2022.10.01. 12:16

Fontos témákat boncolgattak a kelet-nógrádi polgármesterek találkozóján

Kelet-Nógrád polgármesterei tanácskozást tartottak a napokban Egerszalókon, ahol fontos témákról egyeztettek a települések vezetői.

Nagy Orsolya

Becsó Zsolt vázolta a jövőbeli kilátásokat

Forrás: Facebook/Becsó Zsolt

– Az összejövetelen jelen volt Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának vezetője, aki a közmunkaprogramról és a foglalkoztatási helyzetről tájékoztatta a településvezetőket. Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója pedig a folyamatban lévő és várható útfelújításokról beszélt. Ezen kívül Antal Andrea, a Magyar Államkincstár megyei vezetője is tájékoztatást adott, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Top Plusz pályázatokról számolt be – közölte Becsó Zsolt, aki szintén tartott egy irányadó tájékoztatást az önkormányzati lehetőségekről, jövőbeli kilátásokról, valamint a háborúval összefüggő felkészülési időszakról és az energiaválságról is.

Hozzátette: továbbra is számíthatnak a polgármesterek a kormányra, ugyanakkor a kialakult helyzetre való tekintettel olyan mértékű támogatás most nem várható, mint az elmúlt időszakban volt. Ez új kihívások elé állítja az önkormányzatokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában