Vigyázz magadra!

2022.10.03. 17:39

Figyelemfelkeltő sétával kapcsolódnak a mellrák elleni világnaphoz Salgótarjánban

A mellrák elleni harc jegyében, Vigyázz magadra! címmel tart figyelemfelkeltő programot a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

V. E.

A mellrák elleni harc jegyében, Vigyázz magadra! címmel tart figyelemfelkeltő programot a Magyar Rákellenes Liga

Forrás: Archív fotó: Nool

A rendezvény egy figyelemfelkeltő sétával indul október 4-én, kedden. A résztvevők a Balassi Bálint Megyei Könyvtár előtt gyülekeznek majd 11 óra 15 perctől, majd egy negyedóra múlva elindul a Fő térre tartó menet. Ott előbb Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tisztifőorvos osztja meg az egybegyűltekkel gondolatait, majd Kreicsi Mária, az MRL helyi alapszervezetének elnöke ismerteti a 100 éves megyeszékhely mellrák elleni világnaphoz kapcsolódó üzenetét.

Ezután a József Attila Művelődési Központ Üvegcsarnokában a jelenlévők meghallgathatják Fekete Zsolt polgármester köszöntő gondolatait, majd 12 óra 10 perckor egy kerekasztal beszélgetés során érintettek osztják meg, hogy miként szembesültek a diagnózissal, illetve hogyan élték meg a velük történteket.

Ezt követően kihirdetik a Vigyázz magadra! országos fotópályázat eredményeit, a díjnyertes alkotásokat bemutató kiállítást Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitja meg. Az elismertek között egy salgótarjáni kötődéssel bíró alkotót is üdvözölhetünk, hiszen Tóth Mártonné Varkoly Ilona – vagy ahogy mindenki hívja, Icó – habár jelenleg Mezőkövesden él családjával, azonban évekig a nógrádi megyeszékhelyet hívta lakhelyéül.

Végül az MRL alapszervezetének tagjai és önkéntesei egy flashmobot tartanak a Fő téren a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézmény tanulóival a Szent Lázár Megyei Kórház munkatársaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában