Jegyzet

2022.10.01. 17:52

Energiatakarékosság, kontra fázós nyugat-nógrádi kiscica

Különféle módon próbálnak takarékoskodni az emberek, s bizony vannak, akik a hűvös idő ellenére a fűtést is halogatják még. De hogy reagálnak erre a négylábú kiskedvencek? Hegedűs Henrik kollégánk véleménycikke a témáról.

Hegedűs Henrik

Hiába a vastag bunda, a cicák néha igencsak fázósak (borítóképünk illusztráció)

Forrás: Pixabay

Engem is utolért az energiatakarékossági hullám. Megfogadtam, csak akkor fűtök be a házamban, ha már szó szerint égetően szükség lesz rá, hogy meg ne fagyjak, úgy számítom, még egy hónapot biztosan kibírok így. Addig megteszi az egy-két órára bekapcsolt elektromos hősugárzó, meg a vastagabb ágynemű. 

Bezzeg derék, két hónapos Góbé macskám nagyon fázós fajta! Amint lefekszek, hogy álomba ringassam magam, máris felszökken mellém, és rögvest beiszkol a vaskos takaró alá. Onnan aztán hajnalhasadtáig a világ minden kincséért sem dugja ki cirmos fejét. Szerencsére nem vackolódik, hagyja az embert aludni. Hiába, az állatok mindig tudták, hol jó az élet!

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában