Október 23.

2022.10.22. 20:14

Drégelypalánkon az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek

Ünnepi megemlékezést tartottak Drégelypalánkon az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve.

Nool

A résztvevők a drégelypalánki hagyományőrző csoport zenés műsorát is megtekinthették

Forrás: Ember-Lukács Zsófia

Rigó Dávid polgármester ünnepi beszédében elmondta: - 1956. október 23. nem képzelhető el 1848/49. forradalma és szabadságharca nélkül. Forradalmaink és szabadságharcaink örök igazsága így szól: szabadság nélkül egyetlen nemzet sem lehet független, függetlenség nélkül viszont nincs valódi szabadság.

A polgármester gondolatai után a résztvevők a drégelypalánki hagyományőrző csoport zenés műsorát tekinthették meg. Ezt követte a Szabad Ötletek Színháza irodalmi előadás, amely felelevenítette a forradalom legfontosabb eseményeit, emberi sorsokra vetítve mutatták be a forradalom borzalmait.

A méltó megemlékezést a Balassi Bálint Megyei Könyvtár Könyvellátási Rendszere támogatta, amelyet a falu könyvtára pályázat útján nyert el. Zárásként Csósza Mercédesz a Szondi Kiállítótér és Turisztikai Központ vezetője köszöntetét fejezte ki a megyei könyvtárnak és az ünnepség minden résztvevőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában