Jegyzet

2022.10.06. 12:24

Állati történet

Gulyás Edina gondolatai az állatok világnapjához kapcsolódóan.

Gulyás Edina

Kedvenc könyvem egy angol családról szól, akik megelégelve az elviselhetetlen brit időjárást úgy döntenek, hogy melegebb éghajlatra költöznek. Meg sem állnak Korfu szigetéig, ahol aztán igazán szórakoztató kalandokba keverednek. 

A Durrell család cseppet sem hétköznapi életének fejezeteit a legfiatalabb testvér, Gerald vetette papírra. Tette ezt olyan páratlan humorral, hogy sokszor folyt a könnyem a nevetéstől a történet közben. De nem csak ez az oka annak, hogy már legalább tízszer kiolvastam a könyvet. Ez a különleges ember ugyanis nem csak ahhoz értett, hogy a leghétköznapibb eseményt is az angolokra oly jellemző fanyar humorral tálalja. Az egész életét arra tette fel, hogy keresztes hadjáratot folytasson bolygónk változatos állatpopulációjának fenntartása érdekében. Elhivatottan küzdött a kihalófélben lévő fajok megmentéséért. Könyveit olvasva megelevenedik előttünk a körülöttünk élő változatos állatvilág. 

Innen ismerem mások mellett a skorpiók, a vásott páncélú öreg teknősök és víz alatt ringó tengeri uborkák életét. Durrell egy állatkertet is létrehozott annak érdekében, hogy a veszélyeztetett fajoknak esélyt adjon a túlélésre. Éppen ezen a héten volt az állatok világnapja. Bár nem működtethet mindenki vadasparkot, elég lenne, ha csak annyit tennénk a bolygón velünk osztozó élőlényekért, hogy megismerjük és tiszteljük őket. Azért pedig, hogy jól szórakozzunk, olvassuk el a könyvet!

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában