Megelőzés

2022.10.29. 06:50

A férfiak egészsége körül forog majd az ősz utolsó hónapja Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezeténél a korábbi évekhez hasonlóan, idén is a férfiak egészsége körül forog majd az ősz utolsó hónapja, hiszen ha november, akkor Movember.

V. E.

A mozgalomhoz a helyi csoport november 3-án, 14 órától csatlakozik a Fókuszban a férfiak egészsége című ingyenes és nyitott rendezvénnyel, amelynek idén a József Attila Művelődési Központ klubterme ad majd otthont.

Az eseményen elsőként Keicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke osztja meg a jelenlévőkkel mindazt, amit a Movember mozgalomról, illetve a 10 Ezer Lépés Programról tudni érdemes. Ezt követően az érdeklődők Egészség percek címmel egy riportfilmet tekinthetnek meg, amelyben dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos és dr. Dombóvári Péter urológus a férfiak egészségéről beszélnek. 

A program folytatásaként 14 óra 45 perctől a résztvevők számára ingyenes PSA szűrésre és kockázatfelmérésre is lehetőséget kínálnak a szervezők, de emellett vércukor- és koleszterinszint, valamint vérnyomás ellenőrzést is végeznek majd. A helyszínen az alapszervezet szakképzett önkéntesei szóbeli és írásos felvilágosítást adnak például a prosztata daganattal kapcsolatban, a megelőzés, illetve a rendszeres szűrésen való részvétel jelentőségéről.

Harmadszor rendezik meg

Kreicsi Mária portálunk érdeklődésére azt is elárulta, hogy hazánkban harmadszor rendezik meg a 10 Ezer Lépés Programot. E kezdeményezés arra kívánja ráirányítani a figyelmet, hogy a rendszeres mozgás nem csupán a prevenció szempontjából fontos, hanem a rákbetegek kezelésének eredményességi mutatóit is nagyban javítja. A programhoz kapcsolódó 45 nap alatt a Föld körül kihíváshoz a Salgótarjáni Alapszervezet is tervez csatlakozni, a pontos időpontról még egyeztetések zajlanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában