Esővíz

2022.09.16. 15:00

Több mint kétszázmillióból korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetőt Szuhán

Bár az elmúlt években a falu több részén is megújulhattak a csapadékvíz-elvezető árkok, a probléma teljes felszámolásához további munkálatok szükségesek egyes településrészeken.

G. E.

A folytatáshoz nemrégiben újabb pályázati támogatást nyert a helyi önkormányzat. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusznak köszönhetően közel 150 millió forintos támogatásból a mátraalmási falurészen az Áfonya úton és annak környékén korszerűsödhet a csapadékvíz-elvezető árokrendszer. 

– További 64 millió forintból pedig Szuhán folytatódik azon szakaszok felújítása, amelyek a korábbi ütemből kimaradtak – fogalmazott Tóth Zoltán polgármester, aki azt is elmondta: 
– Azok az árokszakaszok, amelyek már korábban elkészültek, teljesen jól vizsgáztak a nagy esőzések idején. A közelmúltban elnyert két pályázati támogatásnak köszönhetően így a település teljes hosszában elkészülhet az árokrendszer korszerűsítése, tehát nem jelenthet majd gondot a hirtelen lezúduló csapadék. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában