Több mint kétszáz új koronavírusos beteget regisztráltak Nógrád megyében egy hét alatt

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt héten 218 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 44 ezer 702-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban.

G. K.

Ez idő alatt országosan újabb 11 ezer 596 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 42, többségében idős, krónikus beteg. A 831 kórházi ápolásra szoruló beteg közül 10-en voltak lélegeztetőgépen az országban. Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Az aktív fertőzöttek száma az elmúlt hetekhez viszonyítva tovább csökkent.

 

Továbbra is oltásra buzdítanak a szakemberek

Hazánkban eddig már több mint 3 millió 895 ezer embernek adták be a harmadik vakcinát is, az ingyenes védőoltást pedig továbbra is mindenkinek biztosítja a kormány. A vírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik. A megerősítő oltás beadatása mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző vakcinát. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon is, ahová péntekenként időpontfoglalással, illetve anélkül is lehet menni. A kormány és az Operatív Törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges további intézkedéseket hoz.

Stagnálnak az adatok

A korábbi hetekben tapasztalt csökkenés után ismét enyhe emelkedés figyelhető meg a szennyvizekben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációjában. Az egyes városok közül emelkedő tendencia látható a vizsgált Budapest környéki agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában, valamint Debrecenben, Győrben, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen. A mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi, míg két városban − Kaposváron és Nyíregyházán – csökkenést mértek. A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 19 mintavételi helyszínen az emelkedett, míg 3 városban a mérsékelt kategóriába esik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában