Behavazódott

2022.09.28. 15:08

Szédítő látvány: Salgótarjánból fotózták meg a Magas-Tátra havas hegycsúcsait

A Szlovákia és Lengyelország határán húzódó hegységben már egészen téliesre fordult az időjárás, Nógrád megyében azonban még bízunk benne, hogy sokáig várat magára a hóesés.

Nool

Talán még a szokásosnál is korábban érkezett idén a hideg időjárás, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a fotó, amelyet Salgótarján közeléből, Somoskő várával az előtérben készített szeptember 28-án az MTI fotóriportere. Komka Péter felvételén jól látható, hogy a Magas-Tátra hegycsúcsait már vastag hótakaró borítja. 

Hó borítja a Magas-Tátra hegycsúcsait
Fotós: Komka Péter / Forrás: MTI

Noha a hóra szűkebb hazánkban remélhetőleg még sokat kell várni, a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerda délutántól nyugat felől ismét felhősödésre kell számítani, és eső, zápor sem kizárt. A déli, délkeleti szél megélénkül, a hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. 

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég. Délelőtt sokfelé, délután szórványosan számíthatunk esőre, záporra, estétől pedig ismét több helyen ered el az eső. Néha élénk lesz az északkeleti szél, emellett 15 és 23 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk. A hét utolsó három napján további csapadékra kell számítani. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában