Tilos

2022.09.06. 11:15

Néhány napig tábla tiltotta a parkolást a salgótarjáni utcában, új megoldást keresnek

Szeptember elején meglepetésként érte a salgótarjáni közlekedőket, amikor egy újonnan kihelyezett táblával megtiltották a parkolást a József Attila úton. A közösségi oldalon hamar közfelháborodást váltott ki az intézkedés, a bejelentések után a városüzemeltetési iroda munkatársai már el is távolították a táblát.

G.P.

A tábla értelmében nem volt lehetséges a parkolás az ott lakóknak és az arra dolgozóknak sem

Forrás: Beküldött

Olvasónk jelezte szerkesztőségünk felé, hogy néhány nappal ezelőtt a József Attila útra kihelyeztek egy Parkolni Tilos! táblát, amely felháborodást keltett a közlekedőkben és a környéken lakók egy részében is. Mint kiderült: a tábla értelmében nem volt lehetséges a parkolás az ott lakóknak és az arra dolgozóknak sem. A Facebookon is több bejegyzés született a témában, ahol a helyiek szintén jelezték, mennyire észszerűtlennek és problémásnak tartják a változtatást. 

A jelzést követően portálunk megkereste a salgótarjáni önkormányzat városüzemeltetési osztályát, hogy mi indokolta a tábla kihelyezését. 

– A József Attila úti forgalmi és parkolási probléma évek óta fennáll. Ugyanis a gyermekeiket reggel és délután autóval szállító szülők sok esetben akadályozzák a forgalmat, illetve autójukat a József Attila úti házak behajtóira parkolják le. Ez természetesen az ott lakó tulajdonosokat zavarja, hiszen nem tudnak beállni az udvarukba és a garázsukba. E problémát nehéz kezelni úgy, hogy a lakóknak és az ott dolgozóknak is jó legyen, s egyúttal a KRESZ szabályainak is tökéletesen megfeleljen – tájékoztatott az iroda. 

Közölték: a táblát azóta el is távolították, így most jelenleg egy újabb megoldáson ötletelnek a szakemberek. Várhatóan néhány héten belül olyan megoldás születik, mely minden érintett számára kielégítő lesz.

Címkék#parkolás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában