Egészségügy

2022.09.21. 07:05

Naponta két tonna textilt tesznek tisztába a tarjáni kórház mosodájában

Gyors, biztonságos és olcsóbb lett a kórházi mosoda működése a beruházásnak köszönhetően, négy intézményt is ellátnak.

Nool

Négy intézményből érkeznek a tisztításra váró textíliák a salgótarjáni kórház mosodájába

Forrás: Beküldött fotó

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház mosodájában naponta mintegy két tonna mosnivalót kezelnek – közölte portálunkkal az intézmény. A salgótarjáni mosoda kiszolgálja a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetet, a pásztói Margit Kórházat és salgótarjáni Ezüstfenyő Idősek Otthonát is. 

Az elmúlt időszakban beszereztek egy új, nagy teljesítményű gőzkazánt, amellyel a régi, 40 éves berendezést váltották ki. Üzembe helyeztek továbbá egy nagy teljesítményű mosógépet és egy kalander nevű eszközt is, utóbbi egy automata szárító-, vasaló- és hajtogató gép. A beruházás sokban segíti a napi munkát, a berendezések biztosítják azt, hogy a saját és a kórházba beszállított textíliák egy nap alatt újra használható, kitisztított állapotban legyenek.

A salgótarjáni kórházban történt fejlesztések közül kiemelt a mosodai, már csak azért is, mert nem minden intézmény tart fenn ilyet. A visszajelzések alapján kiváló munkát végeznek a dolgozók és a gépek is. A fejlesztések biztonságos, jó minőségű és olcsó működést biztosítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában