Vadállat

2022.09.21. 08:21

Medve Salgótarjánban: már nyolc észlelést jeleztek a pálfalvai városrészből

A szeméttelep közelében tűnt fel először.

Nool

Kóborló medve bármikor felbukkanhat Nógrádban (borítóképünk illusztráció!)

Forrás: Pixabay

Salgótarján pálfalvai városrészében tűnt fel a medve, az első észlelést kedden a szeméttelep körzetéből jelezték. A Nógrád megyei medve figyelő Facebook-csoport szerint a városrészben szerda reggelig már nyolcan látták a vadállatot, akit a csoport információi szerint már keresnek a hatóságok.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ősszel gyakrabban érkezhetnek barnamedvék a nógrádi erdőkbe, mivel az aszály miatt kevesebb a táplálék élőhelyükön, de ettől még nem várható, hogy áttelepülnének szűkebb hazánkba a vadállatok. A megfigyelések szerint egyébként egy ideje már tanyáznak medvék Nógrádban, s bár az észlelések nagy része téves, vagy bizonyíthatatlan, a Cserhát déli részén és a Bükkben is sikerült vadkamerával megörökíteni Európa legnagyobb ragadozóját. Az országhatár mentén bármikor számítani lehet medve felbukkanására. Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is volt több bizonyítható észlelés.

Aki látta a medvét és szívesen megosztaná velünk a látottakkal kapcsolatos érzéseit, élményeit, esetleg fotóit, küldjenek e-mailt a [email protected] címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában