Beruházás

2022.09.22. 14:23

Átadták a majd' 900 millióból felújított volt ÁNTSZ-t, kormányhivatal költözik falai közé

Teljes körűen megújult a Nógrád Megyei Kormányhivatal számára felújított régi ÁNTSZ-épület Salgótarjánban, amit ma adtak át. A beruházás 886 millió forintba került.

N.O.

Felújították a volt ÁNTSZ épületét Salgótarjánban, kormányhivatal működik majd falai között

Forrás: Nool

Fotós: Hegedus Mark

Dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa elmondta, hogy több szempontból is nagy jelentőséggel bírt ez az átadó. 

Korszerű épületet adtak át
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

– Egy állami közszolgálatot ellátó intézmény működésének megítélése nagy mértékben függ az olyan szemmel látható és kézzel fogható tapasztalatoktól, mint például a környezet. Ez különösen igaz a kormányhivatalokra, hiszen ez az a hely, ahol az ember találkozik tulajdonképpen az állammal. Napjainkban egyre inkább az egyszerűbb, gyors és a kényelmes ügyintézést biztosítják, mostantól kezdve pedig ebben az épületben is így lesz ez – közölte dr. Domokos Péter.

Hozzátette: az ügyintézés színvonalának javítása mellett ebben a beruházásban fontos kiemelni az értékmegőrző és értékteremtő szerepet is. Egy kiüresedett, régi épület újult meg ugyanis és kapott új funkciót, amely költséghatékonyan működik. 

Mint mondta, folyamatosan korszerűsítik a meglévő épületeket, így a kormányhivatal intézményeit is annak érdekében, hogy azok a 21. századai körülményeknek megfelelőek legyenek. Ezen az épületen a szolgálat, az értékközpontúság és a hatékonyság köszön vissza. 

sokan vettek részt az átadón
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Dr. Szabó Sándor főispán, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője hangsúlyozta, mennyire jelentős beruházás ez a mostani. 

Arra is kitért, hogy 8 telephelyen már sikerült jelentős energetikai beruházást végrehajtani 1,3 milliárd forintból az elmúlt években, így Pásztón, Szécsényben és Salgótarjánban is. Az egyik legjelentősebb pedig a megyeháza épületének fejlesztése volt. A munkának azonban nincs vége, hiszen a Zemlinszky úti épület fűtés korszerűsítése zajlik jelenleg. 

– Salgótarjánra büszkék lehetünk ilyen tekintetben, hiszen, ha az állami épületeket nézzük, a környéken majdnem mindenhol megújultak. Szinte mindenhol találunk egy olyan kormányhivatali ingatlant, amely 7 éven belül új köntöst kapott és sikerült 2 és fél milliárd forintot költeni ezen intézményekre – emelte ki Szabó Sándor.

Kifejtette: ez a mostani épület 2007-ig volt hivatali funkcióval ellátva, majd ezt követően üresen állt, kihasználatlanul. A mostani beruházás során teljes körűen kívül-belül megújult. A szakemberek elvégezték egyebek mellett a szigetelési munkálatokat, napelemrendszert kapott az épület, megújult az elektromos rendszer, kicserélték a nyílászárókat, de akadálymentesítés is megvalósult, valamint az udvart is rendbe tették. Ebbe az épületbe került az agrár és vidékfejlesztést támogató főosztály egy korábban bérelt ingatlanból. Ezen kívül a családtámogatási és társadalombiztosítási főosztály 3 osztálya is itt kapott helyet. 

Az átadás pillanata
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A főispán elárulta azt is, hogy 2011-ben még 37 helyen voltak Nógrád megyében, amely mostanra 28-ra csökkent. Ebből pedig 25 ingatlan megfelel a modern kor korszerű követelményeinek, hiszen ezek már megújultak. 

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy, ha visszatekintünk a mögöttünk hagyott 11 évre, akkor elmondható, hogy sikerült a problémák nagy részét megoldani és egy jól működő rendszert létrehozni. 

Már folyik a munka az új épületben
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt időszakban számtalan kormányhivatalhoz tartozó épület tudott megújulni. Ezáltal európiai színvonalú munkateret sikerült létrehozni és ugyanilyen szinten tudják végezni az ott dolgozók munkájukat és kiszolgálni az oda befáradó állampolgárokat. 

Hozzáfűzte: megyeszerte sok intézmény újult meg energetikailag és még nincs vége, hiszen a tervek szerint a jövőben is folytatódik majd. 

Mint fogalmazott, összefogásra, együttműködésre és közös gondolkodásra van szükség, ahhoz, hogy többre legyünk képesek. Előre kell tekinteni, amely a megye és a város érdeke is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában