Gasztroreality

2022.09.20. 18:50

Mákos guba tortájával jutott tovább a Séfek Séfe balassagyarmati versenyzője

Hétfőn lakodalmas ételek készítésével folytatódott a Séfek Séfe műsora, ahol a versenyzőknek egy előételt, valamint egy főételt kellett tálalniuk hét olyan jegyespárnak, akik nem a hagyományos fogásokat részesítik előnyben.

Nool

Teljes létszámban vágott neki a harmadik versenynapnak a piros csapat

Forrás: Beküldött fotó

A harmadik versenynapnak is teljes létszámmal vágott neki a Vomberg Frigyes által vezényelt piros csapat. A pároknak előételként lazactatárt és lazac pástétomot tálaltak, avokádókrémmel, marinált lilahagymával és piritós koronggal, főételként pedig sertéshálóban sült szűzpecsenyét, sült szilvával, érlelt sonkával, gombával, kacsamájjal, sütőtöpürével, marinált cukkinispagettivel, vajas spárgával és sült burgonyakoronggal.

Úgy tűnt Kenzáék jól vették az akadályt, de a zsűritagok választása alapján a fekete csapat szerzett védettséget, így a piros és a kék csapat versenyzőinek egyénileg is kellett bizonyítaniuk. A második feladat ismét a lakodalomhoz kapcsolódott, a továbbjutást ugyanis a tökéletes esküvői torta elkészítése jelentette. A konyhában ismét megfagyott a levegő, amikor Ördög Nóra megjelent a grillázs házikókkal, hiszen az édességek rejtették azokat az ízeket, amit a versenyzőknek mindenképpen bele kellett építeniük a tortába.

A balassagyarmati séfjelölt, Kenza a mákos guba tortát húzta, amit angolkrémmel és mascarponés mákkrémmel készített el. Kenzának nem sikerült túl jól a piskóta, viszont abban reménykedett, hogy az ízvilág kárpótolni fogja a séfeket. A végső ítélethirdetésnél kiderült, hogy nem kell izgulnia és tovább folytathatja a versenyt, ellentétben Edittel, akinek távoznia kellett a piros csapatból.

Kedd este angol reggeli és házi kolbász adja fel a leckét a séfeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában