Sulikezdés

2022.09.28. 15:18

Húszezer forinttal támogatja az iskolás gyermekeket Szuha önkormányzata

A település képviselő-testülete a közelmúltban fogadta el az iskolakezdési támogatásról szóló rendeletet. Annak értelmében az önkormányzat saját költségvetéséből minden helyi általános- és középiskolás gyermek számára egyszeri, 20 ezer forint összegű pénzbeli juttatást ad.

Gulyás Edina

Idén minden iskolás gyermeknek jár a támogatás

Forrás: Pexels/Illusztráció

Tóth Zoltán polgármester arról tájékoztatott, hogy a fenti összeget szeptember 26. és szeptember 29. között a polgármesteri hivatalban vehetik fel a szülők. Mint mondta, korábban a szomszédos településre járó diákok művészeti képzésének árát fizette ki a faluvezetés, azonban idén úgy döntöttek, hogy szélesebb körben segítik a családokat. Így minden nappali tagozatos általános- és középiskolás tanulónak jár a támogatás

– A képviselő-testület rendelete erre az évre szól. A jövőben azt minden esztendőben újra tárgyaljuk, abban az esetben, ha az önkormányzat anyagi helyzete megengedi, továbbra is biztosítjuk majd az iskolakezdési támogatást – hangsúlyozta Tóth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában