Oktatás

2022.09.19. 11:43

Gyermekkori álmát váltotta valóra a szécsényi anya

Szeret emberekkel foglalkozni, hivatást is így választott Gazsiné Oláh Anita.

Sz. F.

Gazsiné Oláh Anita huszonöt első osztályos kisdiákot tanít

Forrás: Nool

Fotós: Sz.F.

– Annak idején, amikor leérettségiztem, még nem tudtam pontosan eldönteni, hogy milyen pályát választok, de mindig szerettem törődni az emberekkel, s tudat alatt az oktatói elhivatottság is ott munkált bennem – mesélte hírportálunknak a szécsényi Gazsiné Oláh Anita.

Első munkahelye a Ludányhalászi Szociális Otthon lett. Férjhez ment, két gyermeknek adott életet, ami megerősítette abban, hogy a gyermekekkel főfoglalkozásban is szívesen törődne. Elvégezte a gyógypedagógiai asszisztens iskolát, és a szécsényi Gyerekesély programban vállalt munkát. Ebben a feladatkörében hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozott. Nyolc éven át dolgozott ott, de amikor a városban megalakult a katolikus keresztény általános és középiskola, itt folytatta pályafutását, pedagógus asszisztenskét. Munkaköréhez tartozott többek között a családi életre nevelés és a drogprevenció. 

Mindvégig ott élt benne a pedagóguspálya iránti vonzalom, az iskola vezetői is látták benne az elköteleződést, a gyermekek iránti szeretetét. Arra biztatták, szerezze meg a tanítói végzettséget, ő pedig jelentkezett is a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolára, ahol tanítói oklevelet szerzett.

Ez év szeptemberétől valóra vált régi vágya: taníthat. Ahogy mondta, első osztályos diákokkal foglalkozik, ahol Horváth Zsuzsannával egész napos oktatásban 25 kisdiákot tanítanak. 

– Aranyosak, ügyesek a gyermekek, jól érzem magam közöttük. A kolléganőmmel az a célunk, hogy jó osztályközösséget alakítsunk ki. Így a gyermekek örömmel és nem szorongva léphetnek be az iskolába, amire úgy tekintenek, mint második otthonukra.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában