Átnevezés

2022.09.30. 19:40

Átnevezték Bátonyterenyén a Gyermekek útját

A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a kisterenyei városrészben a Gyermekek útját Október 6. útra nevezik át.

G. E.

Átnevezték az utat

Forrás: Beküldött

Ennek okáról Nagy-Majdon József polgármester tájékoztatta portálunkat. Mint mondta, a 21-es számú főút négysávosítása miatt a kisterenyei településrészen, az út mellett elhelyezkedő Összetartozás emlékparkja megközelíthetetlenné vált. A terület korábban több nemzeti ünnepnek is helyszínt biztosított, azonban a városvezetésnek immár máshol kell azokat megtartania. 

– Az október 6-i ünnepséget, mivel a Fáy András iskolában ekkor tartották a tanulók ünnepélyes eskütételét, az intézményben szerveztük, azonban a fenntartóváltás miatt újra más helyszínt kellett keresni a megemlékezésnek – tájékoztatott a polgármester. – Több elképzelés is felvetődött, vita is kialakult a téma körül. A kisterenyei városrészen a Tiszti-kör kihasználatlan volt. Szó volt arról, hogy csak a teret nevezzük el Aradi 6. térnek, azonban végül arról határoztunk, hogy az itt található Gyermekek útja is új nevet kap. 

– A mostani döntésünk nyomán egy régi hiányosságot pótolunk a városban, ami az itt élő mintegy húsz családnak kis kellemetlenséggel jár, azonban méltóképpen fogunk ezáltal megemlékezni a 13 vértanúról – hangsúlyozta Nagy-Majdon József, aki arról is beszámolt: – Jövő héten az október 6-i megemlékezést már az új helyszínen felállított hármas kopjafajánál szervezi meg az önkormányzat.   

Az érintettek a város honlapján közzétett hirdetményből tájékozódhatnak a határozatról, illetve az azzal kapcsolatos teendőkről.

Nem először neveztek át utcát

Mint mondta, nem ez az első utcanév, amit megváltoztattak, a Sárvári Endre utcát immár Kölcsey utcának nevezik. A jövőben is arra törekszenek majd, hogy a rendszerváltás előtti időkből megmaradt közterületek elnevezését megváltoztatva, azokkal nemzetünk nagyjainak állítanak emléket. Szintén a tervek között sorolta, hogy a jövőben a most átnevezett Aradi teret méltón átalakítják az október 6-i megemlékezésekhez. Egy szoborparkot létesítenének itt, ekkor Aradi vértanúk terére keresztelnék a területet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában