Izzasztó helyzet

2022.09.17. 14:03

Drámai pillanatok: alaposan megizzasztotta a kínai konyha a balassagyarmati séfjelöltet

Kegyetlen kritikát kaptak a Séfek Séfe versenyzői, mélypontra került a balassagyarmati séfjelölt.

Nool

Izzasztó pillanatok elé néztek a versenyzők

Forrás: TV2

Pénteken a második versenynappal folytatódott a Séfek Séfe, ahol az első feladat a kínai konyha tematikájára épült. A játékosoknak ismét közösen kellett főzniük a kötelező és a válaszható alapanyagokból. A Vomberg Frigyes által vezetett piros csapat csirkelábbal töltött tavaszi tekercset, mellé pedig szezámmaggos pak choit, száznapos tojást, tojásos sült rizst és csirkelábas bambuszrügyes szójás ragut tálalt a zsűritagoknak.

Az ételek értékelésekor toronymagasan a feketék vezettek, így a piros és a kék csapat tagjaira egyéni főzés várt. A konyhában szinte megfagyott a levegő, mindenkit rémület töltött el.

– Eléggé kétségbeestem attól, hogy főznöm kell, de menni kell, és meg kell csinálni, kész! – szívta fel magát Kenza.

Az egyéni főzés alkalmával a séfjelölteknek dim sumot, azaz kínai töltött tésztát kellett készíteniük. A pánik ismét eluralkodott a főzőtérben, hiszen mindenkitől távol állt az étel.  

– Életemben nem készítettem még ezt a kínai ételt, alapjáraton irtózom az ilyenektől. Remélem sikerül eltalálnom az arányokat – fogalmazott Kenza, aki rákos és zöldséges töltelékkel készítette el a tésztát.

Az ételek kóstolásakor a séfek szinte egyiket sem tudták értékelni. Ördög Nóra úgy fogalmazott, hogy ez volt minden idők egyik legrosszabb egyéni főzése. Az ételek annyira rosszul sikerültek, hogy senki sem kapta meg a Nap séfe címet. Nem csoda, hogy mindenki veszélyben érezte magát.

Az ítélethirdetéskor Kenza arcáról is lefagyott a mosoly. A séfjelöltet összeroppantotta a feladat súlya, de az vitte előre, hogy bizonyítani akar, és nem szeretne csalódást okozni sem Frigyesnek, sem pedig saját magának.

Az aggodalmas pillanatoknak végére kiderült, hogy Kenza és Ági teljesítménye elegendő volt a továbbjutáshoz, így a piros csapat továbbra is teljes létszámban képviselteti magát a versenyben.

– Olyan követ engedtem el a vállamról, a szívemről, a lelkemről, mindenhonnan, mintha a felhőkön jártam volna. Hihetetlen, hogy ebben a feladatban én továbbjutottam. Nem hiszem el – mondta megkönnyebbülve a balassagyarmati séfjelölt.

A következő adásban a csapatok lakodalmas ételeket főznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában