Több mint háromszáz új nógrádi beteget regisztráltak egy hét alatt

Jelenleg 22-en vannak lélegeztetőgépen a koronavírus miatt az országban.

G.K.

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt héten 344 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 43 ezer 183-ra emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban.

Ez idő alatt országosan újabb 18 ezer 78 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 80, többségében idős, krónikus beteg. Az 1501 kórházi ápolásra szoruló beteg közül 22-en voltak lélegeztetőgépen az országban.

Hazánkban eddig több mint 3 millió 890 ezer embernek már a harmadik vakcinát is beadták. Az ingyenes védőoltást továbbra is mindenkinek biztosítja a kormány. A fertőzöttek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, a múlt héthez viszonyítva azonban csökkenés tapasztalható. A szakemberek ismét felhívják a figyelmet a vakcina fontosságára. A kórházi oltópontokon péntekenként 14 és 19 óra között lehet felvenni a vakcinát, időpontfoglalással és anélkül is várják az oltakozni vágyókat. Emellett a vakcina a háziorvostól, valamint a házi gyermekorvostól is kérhető.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában