Családi nap

2022.08.13. 21:13

Számos programmal, Balassagyarmat több helyszínén ünnepelték az Ipoly névnapját (galéria!)

A Badiszvse Ipoly Party – Vizes Családi Napjának az Ipoly-part, a híd melletti terület adott otthont szombaton, ahol a délutáni órákban meg is koszorúzták a határ menti folyót.

Lászlók Judit

Számos remek program várt a családi nap résztvevőire

Forrás: Nool.hu

Fotó: Fürjes Béla

Az Ipoly Túra Egyesület, a Badiszvse, a város önkormányzata, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség, az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület, a Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Balassagyarmati Veterán Autós Klub, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, a Nagykürtösi Járási Tűzoltó Szövetség, Szlovákgyarmat önkormányzata, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, az Aktív Magyarország, a Tesco, valamint a Határ Bútor és Barkácsáruház közösen rendezte meg az Ipoly-napot szombaton a város több helyszínén.

– Negyedik alkalommal rendeztük meg ezt a családi napot, az Ipoly névnap alkalmával – mondta el portálunknak Sztancsik József. A Badiszvse elnöke hozzátette: – Az Ipoly a városnak egy életet adó folyója, amit hosszú idő után kezdünk újra élőszámba venni. Sajnos, az elmúlt évtizedekben csak az ellenséget láttuk benne. Manapság azonban már megtapasztalhatjuk az általa nyújtott lehetőségeket is, hiszen csodálatos, lehet rajta evezni, nem mellesleg különleges élővilággal is rendelkezik. Éppen ezért a családi nappal szeretnénk a várost és a családokat is közelebb hozni a természethez, valamint az Ipolyhoz. 

A programok reggeltől késő délutánig tartottak, ahol a szülők és gyerekek egyaránt jól érezhették magukat. Ezen kívül az érdeklődők megtekinthették a tűzoltóautók felvonulását a városban, a tűzoltási és a műszaki mentési bemutatót a kamionparkolóban, míg a Civitas Fortissima téren a veterán autók voltak a középpontban. Mindezek mellett számos program várta az érdeklődőket a magyar és a szlovák oldalon egyaránt. Az estét az Ipoly-híd melletti látványos vízfüggönnyel zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában