Úton

2022.08.09. 15:15

Ötnapos ifjúsági zarándoklat érkezik majd Szentkútra

A zarándoklat kiváló terápiás alkalom, hiszen nem tudunk elmenekülni önmagunk elől és többnyire az életünk aktuális kérdéseire is választ kapunk az úton. Balázs Jeromos, a Ferences Ifjúsági Zarándoklat egyik szervezője szerint ráadásul sokan párra is találnak a többnapos zarándokúton.

Nool

Forrás: Beküldött

Számtalan lehetőség, szakember közül választhat, aki elakad az életben, tanácstalan és megoldást keres a problémájára. Sokan azonban nem is gondolnak rá, de a zarándoklat is lehet egy gyógymód, hiszen egy egyénileg megfogalmazott szándékkal elindulva, egy komoly próbatétel alatt, megértő, hasonló célokkal úton lévő társakkal, imádkozva, kérve, komoly változást érhetünk el.

– Legtöbbször a tematikus beszélgetések, imák közötti csendes időszakokban érkeznek meg kérdéseinkre a válaszok. A mindennapi életben annyi menekülőutat találunk, míg az úton szembe kell nézni magunkkal. Az időjárás és a hosszú táv mellett ez az igazi megpróbáltatás – fogalmazta meg Balázs Jeromos testvér az út valódi próbatételét.

A Ferences Ifjúsági Zarándoklat, amelyet augusztus 14. és 20. között rendeznek, kiváló alkalmat kínál a válaszút előtt álló fiataloknak (16-35 év) megtalálni hivatásukat, letenni terheiket vagy túllendülni egy-egy elakadáson. Az ötnapos, 25 kilométeres, Palócföld erdein, falvain átívelő túrán a közel 200 főt számláló zarándok Szent István ünnepén érkezik meg a nemzeti kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra.

– Mindig arra biztatom a fiatalokat, hogy merjenek nagyot kérni Istentől a komoly áldozathozatalért, megpróbáltatásért cserébe – tette hozzá a ferences szerzetes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában