Együtt

2022.08.14. 19:29

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a hagyományőrző napot Nagylócon

A Nagylóci Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyolcadik alkalommal rendezte meg a Hagyományőrző napot szombaton a szabadtéri színpadnál.

Nool

Forrás: Beküldött

Baranyi István, a Nagylóci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a megnyitó ünnepségen elmondta: örömmel tapasztalják, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a rendezvényükön. Ezt követően pedig szót ejtett a szervezet munkásságáról is. 

– Továbbra is a célkitűzéseink között szerepel a gyermekek és a szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok támogatása, valamint a nagylóci romák felzárkóztatása. Emellett fontosnak tartjuk a hagyományőrzést, a roma kultúra és a nyelv ápolását – hangsúlyozta Baranyi István, aki ezután felsorolta a roma nemzetiségi önkormányzat eddig elért eredményeit.

Ezt követően Kasza Blanka, a község alpolgármestere mondott beszédet. Ebben gratulált Baranyi István példaértékű munkájához, amely során minden évben számtalan akcióval igyekezett a rászorulókat és a gyermekeket támogatni. Továbbá kiemelte, hogy a hagyományőrzés híd a jelen és a múlt között. Az őseinktől kapott nyelvet, életmódot, élettapasztalatot kötelességünk ápolni, óvni és megtartani.

A megnyitót követően számos program várta az érdeklődőket. Fellépett többek között Farkas Pisti, Csík Laci és Varga Norbi, valamint a Litkei Tánccsoport és a Nagylóci Piros Rózsák Tánccsoport is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában