Önkéntesek

2022.08.13. 16:38

Kitüntetéseket is átadtak Borsosberényben, a Nógrád megyei polgárőrök ünnepén (galéria!)

A nógrádi tájegység minden vidékéről érkeztek polgárőrök a Börzsöny tövében elterülő településre, hogy a fárasztó szolgálatok után együtt ünnepeljenek. Az önkéntesek napján kitüntetéseket is átadtak a szervezet vezetői.

Hegedűs Henrik

A megye lovas polgárőrei is képviseltették magukat a szombati rendezvényen

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Ezen a szombati délelőttön teljesen benépesült a közösségi ház tágas parkja. A megyei polgárőr nap felvezetéseként Molnárné Gere Rita, a házigazda község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a faluban mintegy negyven fős, rendkívül tevékeny, és bármikor hadra fogható polgárőr csoport működik.

Vass Miklós, a megyei egyesületek szövetségének elnöke üdvözlő szavaiban kifejtette, ezekben a percekben is több tucat bajtársuk lát el biztosítási feladatokat, hiszen sok helyen éppen ekkor rendezik a falunapi mulatságokat, ezért a munkájukat végző kollégák minden elismerést megérdemelnek.

Skuczi Nándor, Nógrád Megye Közgyűlésének elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, szűkebb hazánk feltétlenül büszke lehet a közel 3200 polgárőrére, és ez az arány országos szinten is kimagaslónak minősíthető. A szabadidejük terhére feladatokat vállaló férfiaknak és hölgyeknek elévülhetetlen szerepük van abban, hogy ilyen jó megyénk közbiztonsága. Hozzáfűzte: a hármas egység, a rendőrség, a települési önkormányzatok és a helyi polgárőrök együttműködése hosszú idő óta zökkenőmentes, és ehhez a tevékenységhez a megyei önkormányzat a maga hatáskörében a lehető legnagyobb mértékben megpróbál hozzájárul.

Végezetül dr. Endrődi István, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági igazgatója kiemelte: egyre szerteágazóbb a szervezet feladatköre, hiszen a helyi bűnmegelőzésben viselt mindennapos szolgálatokon túl immár a határvédelemben, a migráció elleni harcban, illetve az ukrajnai háború elől menekülők ellátásában is számít a magyar állam rájuk, amiért minden tagot kiemelt köszönet illet.

Vass Miklós és dr. Endrődi István ezután kitüntetéseket adott át, majd a szabadtéri színpadon a Latte Maffiato szalonjazz zenekar és a hastáncos lányok fellépésével kezdetét vette a színes műsorfolyam.

Rangos elismeréseket adtak át

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke Tánczos Miklós rendőr ezredesnek, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetőjének a polgárőrség érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt arany fokozat kitüntetést adott át. 

– Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a rendőrséget segítő, együttműködő, példamutató szakmai tevékenysége elismeréséül Sárkányölő Szent György emlékplakettet adományozott Mezeiné Bera Szilviának, Deli Tamásnak, a Diósjenői Polgárőr Egyesület tagjainak, valamint Tasi Istvánnak, a Borsosberényi Polgárőr Egyesület tagjának. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendvédelmi Kar elnöke által a rendvédelem területén kifejtett kiemelkedő szakmai érdekképviseleti és közösségfejlesztési tevékenységéért adományozott emlékplakettet adta át Vass Miklósnak, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában