Fejlesztés

2022.08.29. 14:31

Jó hír a gyerekeknek: hat és félmillió forintból épül új játszótér Rákóczibányán

Új játszóteret építenek a település központjában. Jakab Gábor, a falu polgármestere kifejtette: a fejlesztést összesen mintegy hat és fél millió forintból valósítják meg.

V. E.

Az építési munkálatok egyes szakaszai alatt a Fő teret le kell zárni a forgalom elől

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

– A beruházáshoz a Magyar Falu Program kiírásának tartaléklistájáról sikerült csaknem ötmillió forintos támogatáshoz jutnunk októberben. Tavaly azonban már nem tudtak hozzálátni a munkafolyamatokhoz, így azok tavaszra maradtak – mondta Jakab Gábor. A polgármester arra is rámutatott, hogy az építő- és faanyag, illetve a játékok árának emelkedése miatt újra kellett tervezni a pályázat műszaki tartalmát, és a beszerzési eljárást is újra kellett kezdeni. Végül az önkormányzat csaknem másfél millió forintos önerőt biztosított a saját költségvetéséből a projekt maradéktalan megvalósításához. 

A fejlesztés immár javában zajlik, az építési munkálatok egyes szakaszai alatt szükségessé vált, hogy a Fő teret lezárják a forgalom elől. Jakab Gábor hozzátette: a tervek – és reményeik – szerint a gyerekek hamarosan birtokba vehe­tik az új rákóczibányai játszóteret. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában