Egyre több a beteg: a salgótarjáni kórházban és a háziorvosoknál is felvehető a védőoltás

Szűkebb hazánk egészségügyi intézményei közül jelenleg a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban működik oltópont, ahol minden kedden és pénteken, 9 és 19 óra között fogadják azokat, akik fel szeretnék venni a koronavírus elleni oltásokat.

G. E.

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

Az intézménybe az eeszt.gov.hu felületen lehetséges az előzetes időpontfoglalás, de péntekenként enélkül is fogadják az oltakozni szándékozókat – tájékoztatta portálunkat a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Mint arról beszámoltak, az oltóponton mRNS, vektor, és elölt vírust tartalmazó vakcina egyaránt elérhető. Az oltás felvételére emellett továbbra is lehetőség van a háziorvosi és a házi gyermekorvosi rendelőkben, az ilyen igényt a háziorvosnál kell jelezni. A rendelők oltóanyaggal történő ellátását a kormányhivatal folyamatosan biztosítja, figyelemmel az optimális vakcina felhasználásra.

– A fertőzöttek száma az elmúlt hetekben emelkedett, ezért ismét felhívjuk a figyelmet az oltás fontosságára. A vírus továbbra is azokat veszélyezteti a legjobban, akik nincsenek beoltva, ezért őket továbbra is annak felvételére kérjük. A megerősítő oltás pedig mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző vakcinát – fogalmazott a kormányhivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában