Népszerű

2022.08.15. 12:20

Változatos túrakínálat – egyre többen fedezik fel az ipolytarnóci értékeket

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tematikus túrái Ipolytarnócon.

Nool

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

– A Miocén Parkban indított speciális terepbejárások programcsomagját már év elején meghirdették, sok látogató érdeklődik irántuk. A változatos túrakínálat az év minden hónapjára ajánl egy-egy különleges kalandtúrát a Miocén Ősvilágba, esetenként a határokat is feszegetve. A terület a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapuja, emléktúrákat is szervez a térség földtani értékeinek kutatóihoz kapcsolódva, de a bükkábrányi fákhoz is bekukkantva – írja friss közleményében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Mint kiderült, a legutóbbi kalandtúrán negyvenheten vettek részt, a vendégek szerte az országból érkeztek a Nógrád megyei településre. Hozzátették, hogy a geológiai ösvény Tasnádi Kubacska Csarnokába még a Bakony-Balaton Geoparkból is benézett egy csoport.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Ősszel tematikus túrákra is készülnek Ipolytarnócon a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, amellyel az örökségnapok mellett a földtani sokszínűség (geodiverzitás) napjait is meg fogják ünnepelni. 

– A folytatódó miocén ősvilági túrák mellett októbertől a mucsényi fatörzsbarlang túrák is újra beindulnak, de a természetvédelem védőszentjéről is megemlékeznek majd. Érdemes lesz felkeresni a területet a turisztikai főszezonon kívül is, hétvégi programokkal télen is várja majd az érdeklődőket az Ősvilági Pompeji Miocén Parkja – tették hozzá.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában