Megszállás

2022.08.25. 19:13

Darazsaktól kellett mentesíteni a balassagyarmati polgármester irodáját

Darazsak szállták meg a városháza polgármesteri irodájának terasz felé nyíló ajtaját, ezért rovarmentesítést kellett végezni az épület emeletén.

H. H.

„Elmentek a fecskék, megjöttek a darazsak” - kommentálta közösségi oldalán a polgármester

Forrás: Facebook | Csach Gábor polgármester

Csach Gábor polgármester internetes közösségi oldalán tett bejegyzést arról, hogy szerdán este észlelték, darazsak szállták meg a hivatali irodájának terasz felé eső részét. Emiatt szakemberek beavatkozását kellett kérni. Az elhárítást végzők gyorsan felmérték a helyzetet, és megállapították, hogy viszonylag különleges helyzettel szembesültek. Az állatok ugyanis nem külön fészket raktak az erkély felé táruló ajtón, hanem a nyílások réseibe fészkelték be magukat, és onnan áramlottak kifelé. 

A mentesítést végző méhészek elmondták, ez igen különleges esetnek számít, mi több, a darazsaktól való megszabadulás folyamata sem könnyű, mert azután, hogy az arra használatos eszközökkel elvégezték az időleges mentesítést, még több beavatkozás szükséges, hogy a fába magukat mélyen beszorító rovarokat teljes mértékben kiiktassák.

Természetesen a műveletek csak átmeneti fennakadást okoztak a polgármesteri hivatal ügyrendjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában