Rodeó

2022.08.10. 08:30

Az ország egyik legjobbjaként teljesített az akadálypályán a salgótarjáni közutas

Nógrádi bravúrral rendezték meg a közútkezelők legnagyobb hazai eseményét, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 Rodeo országos döntőjét, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán.

Nool

Forrás: Facebook

Idén a pápai Pintér Gergő bizonyult a legjobbnak, második lett a salgótarjáni Pál Tibor és harmadik az egri Liptay Ádám, így ők kiérdemelték az esélyt, hogy Magyarországot képviselhessék a visegrádi négyek között megrendezendő döntőn szeptember 13-én, a Hungaroringen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt mind a 19 megyében előselejtezőket tartott, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője szeptember 2-án, a cég szigetszentmiklósi mérnökségén mérte össze tudását.

Nehéz próbák elé állították a versenyzőket
Forrás: Facebook

A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

A nemzetközi döntő soros házigazdája Magyarország lesz, így arra szeptember 13-án, a Hungaroringen kerül sor. A legutóbbi két nemzetközi versenyen első helyezést és további dobogós pozíciókat is magyar közutas hozta el, így ismét lesz kikért és miért szurkolni. A nemzetközi versenyen az országot a közutas rodeó első három helyezettje, azaz a pápai Pintér Gergő, a salgótarjáni Pál Tibor és az egri Liptay Ádám képviseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában