Közétkeztetés

2022.08.10. 17:23

Átadták az új konyhát Szécsényben, titkos recepteket is főznek itt a séfek (fotók!)

Szécsényben több mint ötszázmillió forint önerőből hozott létre új főzőkonyháját egy nonprofit cég. A beruházást szerdán adták át.

Lászlók Judit

Fejlesztésre és a technológiai váltásra is lehetőséget teremt az újonnan létesült hely

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hegedűs Márk

Jagarics Ferenc három évvel ezelőtt vásárolta meg az Agro-Help Nonprofit Kft.-t, telephellyel együtt és azzal a szándékkal, hogy a közétkeztetésre építve új szolgáltatást hozzon létre. A terv az volt, hogy modern eszközökkel és technológiával készételeket gyártsanak, illetve ki is szállítsanak. Ennek eredményeként a közelmúltban elkészült az új főzőkonyha a Rimóci úton, amelyet szerdán adtak át. 

Az új főzőkonyha épülete
Fotó: Hegedűs Márk / Nool.hu

– Nagyon hosszú munkafolyamat volt, sok energiát fektettünk bele. Reméljük, hogy a következő években egy sokkal jobb minőségű és színvonalasabb ellátást tudunk biztosítani. Az elmúlt három évben az egyik helyi iskola földszintjén, egy régi kis konyhában működtünk, ahol nem volt lehetőségünk a fejlesztésre és a technológiai váltásra. Az új helyszínen azonban minderre már lesz lehetőségünk – mondta Jagarics Ferenc. 

Színvonalasabb ellátást tudnak biztosítani a jövőben
Fotó: Hegedűs Márk / Nool.hu

A vállalkozás ügyvezetője kifejtette továbbá, hogy az épület tulajdonképpen egy csarnok volt, ahol a beruházás során átalakították a belső tereket, valamint új és modern eszközöket szereztek be. A fejlesztés önerőből valósult meg több mint ötszázmillió forint értékben. Mindemellett bővítették a szolgáltatást és a munkaerő létszámát is növelik a jövőben. 

– Jelenleg tizennyolcan dolgoznak itt, de a következő hónapokban ez a szám akár meg is duplázódhat, ugyanis a közétkeztetésen kívül egyéb készételek is készülnek majd, illetve az épület hátsó felében egy zöldségpucolót is kialakítottunk, amire nagy igény mutatkozik a térségben és a fővárosban egyaránt – hangsúlyozta az ügyvezető. – Nem egyedi ételt fogunk gyártani, hanem a különböző szállodák, éttermek séfjei eljönnek hozzánk, majd a saját receptjüket elkészítik, mi pedig egy titoktartási nyilatkozat mellett vállaljuk azt, hogy abból a receptúrából csak nekik főzünk. A készételeket pedig kiszállítjuk számukra.

Kiemelt figyelmet fordítottak a belső terek kialakítására
Fotó: Hegedűs Márk / Nool.hu

Hozzátette: a szolgáltatás iránt már most óriási az érdeklődés. 

Stayer László, a város polgármestere is részt vett az átadó ünnepségen, ahol hangsúlyozta, hogy az önerőből létrejött fejlesztés nem csak a városban, hanem a megyében is példaértékű lehet.

– A városunknak fontos, hogy az oktatási és nevelési intézményekben tanuló gyerekek egészséges és helyben készült ételeket kaphassanak. A munkahelyteremtés szempontjából is jelentős az új konyha, remélhető, hogy a vállalkozás idővel egyre több embert tud majd foglalkoztatni. Gazdasági oldalról nézve egy ilyen cég a későbbiekben a város bevételeit is növelheti – mondta. 

Már most hatalmas az érdeklődés a főzőkonyha szolgáltatásai iránt
Fotó: Hegedűs Márk / Nool.hu

Az eseményen részt vett még Dóbiás Zalán plébános is, aki megáldotta az épületet és a dolgozókat. Végül Jagarics Ferenc tartott üzembejárást a jelenlévőknek. 

Dóbiás Zalán plébános megáldotta az új épületet
Forrás: Hegedűs Márk / Nool.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában