Búcsú

2022.08.02. 17:22

A ferencesek ünnepén a betegek kenetét is kiszolgáltatták Mátraverebély-Szentkúton

Porciunkula ünnepéhez kapcsolódva immár huszonötödik alkalommal tartották meg az idősek, a betegek és a szociális ellátásban részesülők búcsúját kedden nemzeti kegyhelyünkön.

Fodor Orsolya

Idősek és betegek zarándokoltak nemzeti kegyhelyünkre

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A szentmisén leginkább az idősebbek vettek részt, de szép számmal akadtak családok és fiatalok is a búcsújáróhelyen.

A szertartás elején Orosz Lóránt, a nemzeti kegyhely igazgatója köszöntötte a zarándokokat, a szociális otthonok lakóit, illetve az őket kísérő gondozókat. Örömét fejezte ki, hogy megjelentek ezen a szép ferences ünnepen, amikor a betegek kenetét is kiszolgáltatták a hívőknek. 

Az ünnepi szentmisét Varga László kaposvári püspök celebrálta. A lelkipásztor tanúságot tett arról, hogyan tapasztalta meg a betegek és a hinni akarás  szentségének a gyógyító erejét több gyengélkedő embertársán is. Ugyanis miután felvették a betegek kenetét, elmúltak a fájdalmaik és visszatért az életkedvük is. 

– Emiatt is hinnünk kell abban, hogy az Úr Jézus Krisztus egyet akar: éljünk és üdvözüljünk! – hangsúlyozta prédikációjában Varga László.

A szentbeszéd után a hívők megújították keresztségi fogadalmukat, majd kiszolgáltatták számukra a betegek kenetét. Ezt azok vehették fel, akik előtte elvégezték a szentgyónást, illetve idősek, vagy tartósan betegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában