Nyitás

2022.07.21. 14:40

Több hónapos szünet után újra lesz élelmiszerüzlet Szügyben

A településen idén február végén bezárt az egyetlen élelmiszerbolt, ahová azóta heti két alkalommal mozgóbolt járt.

Lászlók Judit

Borítóképünk egy másik Nógrád megyei kisboltban készült.

Fotó: Hegedűs Márk

 A lakosok részéről azonban továbbra is erős igény mutatkozott egy új üzlet iránt.

– Az élelmiszerbolttal kapcsolatban a helyiek részéről folyamatosan érkezett hozzánk megkeresés, de tudni kell, hogy ez nem egy kötelezően ellátandó önkormányzati feladat – mondta el portálunknak Frenyó Gábor polgármester. – Az önkormányzat viszont figyelembe vette a lakossági igényeket és folyamatosan kereste a megoldást. Ennek következtében az elmúlt időszakban is tárgyaltunk potenciális vállalkozókkal azért, hogy ismét legyen üzlet Szügyben.

A polgármester kifejtette, hogy az erőfeszítéseik sikeresek voltak, ugyanis a Nyugat-Nógrádi Coop Zrt. július 1-től bérbe vette a korábban élelmiszerboltként működő épületet. Az üzletet az ország legnagyobb Coop üzletlánca, egy kisvárdai székhelyű cég fogja üzemeltetni.

– Az épület jó állapotban van, így csak kisebb felújítási munkálatokra lesz csak szükség, amelyek már jelenleg is zajlanak. A tervek szerint pedig szeptember elején nyit ki a bolt, de ez függ majd a szükséges felújítástól és a működéshez nélkülözhetetlen eszközök beszerzésétől – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik majd támogatni a vállalkozást.

Frenyó Gábor végül kitért arra is, hogy a lakosok örömmel fogadták a bejelentést. Reméli, a helyiek közül minél többen vásárolnak majd az új üzletben, hiszen hosszútávon csak így biztosítható a fennmaradása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában