Támogatás

2022.07.25. 19:31

Támogatást kaphatnak a magas rezsi miatt az endrefalviak

A helyi képviselő-testület a közelmúltban úgy döntött, hogy a településen megemelik a lakásfenntartási támogatás igényléséhez szükséges jövedelemhatárt.

F. O.

Ezek után többen lehetnek jogosultak a lakásfenntartási támogatásra

Forrás: MW | Illusztráció

Ezzel a döntéssel a falu vezetése szeretne segítséget nyújtani a helyieknek a növekvő rezsiárak ellensúlyozásához. A támogatás a rászorulók részére megkönnyítheti a rendszeres kiadások és az esetleges hátralékok rendezését. 

Csóriné Botyánszki Ágnes polgármester elmondta, hogy az önkormányzat évek óta támogatja a nehéz sorsúakat. Eddig azok a háztartások igényelhették a segítséget, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a 71 ezer 250 forintot. 

– Ezentúl többen lehetnek jogosultak a lakásfenntartási támogatásra, mert az egy főre jutó jövedelem összegét megemeltük 128 ezer 250 forintra. Az igényléshez szükséges nyomtatványok mindenki számára elérhetők a hivatalban, ahol az ügyintézéshez is segítséget nyújtanak – fejtette ki a polgármester. 

Mint mondta, a kitöltött nyomtatványok mellé csatolni kell a jövedelemigazolást és a rezsikiadásokról szóló számlákat, és mindennek tartalmaznia kell a fogyasztási azonosítót is. Amennyiben valakinek nincs munkahelye és jövedelme, akkor a foglalkoztatási szerv igazolása szükséges, hogy álláskeresőként szerepel a nyilvántartásukban. 

– A támogatás az áram, a víz, a csatornahasználat és a szemétszállítás díjához, illetve a kamatmentes lakáskölcsönhöz, valamint ezek felhalmozott hátralékához nyújtott természetbeni vagy pénzbeli ellátás. Készpénzt abban az esetben kaphat valaki, ha az otthonában szünetel a villany- és a vízszolgáltatás – mondta Csóriné Botyánszki Ágnes. 

Hozzátette: egy lakásra csak egy személy tekintetében állapítható meg a támogatás, amelynek a havi összege öt-, hét-, illetve kilencezer forint lehet attól függően, hányan élnek az ingatlanban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában