Fellépés

2022.07.23. 20:01

Saját színpadján lépdelt a Kossuth-díjas művésznő Mohorán

Hamisítatlan humorával nyugtázta Pásztor Erzsi Kossuth-díjas színművésznő, hogy a Tolnay Klári Emlékház udvarán lévő szabadtéri színpadot róla nevezték el. A szombat délutáni eseményen a balassagyarmati muzsikustábor tanárai és növendékei koncerttel kedveskedtek az ünnepeltnek.

Hegedűs Henrik

Pásztor Erzsi szívén viseli a mohorai emlékház sorsát

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A némi dörgés-villámlással, valamint időnként eleredő esővel megkavart rendezvényen elöljáróban Ember Csaba, a Zene Határok Nélkül nevet viselő balassagyarmati nemzetközi muzsikustábor művészeti vezetője üdvözölte a megjelenteket, néhány szóban megemlítve, hogy hosszú évek óta minden alkalommal így, július végén a tábor lakói ellátogatnak az emlékházba, és műsort adnak az érdeklődőknek.

Ezután toppant a közönség elé a nap háziasszonya, Vándor Éva Jászai Mari-díjas színművésznő, aki miután méltatásában angol kollégájától, az Oscar-díjas Judi Dench-től olvasott fel idézetet a színészmesterség feladatáról és fontosságáról, hangsúlyozta, Pásztor Erzsi teljes egyéniségével az igazság szószólója, akitől minden együtt töltött percben rendkívül sokat lehet tanulni. Ekkor hívta fel maga mellé az ünnepeltet, aki rögvest kijelentette, élete egyik legnagyobb ajándékának tartja, hogy a nagy előd falujában éri ez a hatalmas megtiszteltetés. Hozzátette, a Madách Színházban sok darabban játszottak együtt Tolnay Klárival, aki különleges kapcsolatot alakított ki a közönséggel, nem csoda, hogy egy egész ország szeretetét érdemelte ki. Tréfás megjegyzést is tett, mondván az interneten (amit ő egyébként nem használ) az avató előtt cinikus posztok jelentek meg, hogy miért éppen ő lett a kiválasztott, amire csak így felelt: „sajnálom, én meg élvezem”. Végezetül arról beszélt, eredetileg egy meghívásra érkezett annak idején Mohorára, de végül itt ragadt, és mindig örömmel tér vissza, mert ritka emberi, szeretetreméltó közeg, ami itt fogadja.

A szalagátvágást négyen végezték el: a két művésznő mellett Balla Tünde, az emlékház tulajdonosa, valamint Nagy Balázs vállalkozó, aki komoly pénzügyi támogatást nyújtott a Pásztor Erzsi Szabadtéri Színpad felépítéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában