Csali

2022.07.26. 17:20

Négyszáznál is több rekordhalat akasztott horogra Maconkán a szemfüles pecás

Négyszáznál is több rekordhalat tudhat maga mögött egy maconkai horgász.

V. E.

Kovács Péter az egyik termetes példánnyal

Forrás: Beküldött

A Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület közösségi oldalán a napokban tűnt fel egy bejegyzés, amelyben beszámoltak a pecás kiemelkedő teljesítményéről. 

– Kovács Péter horgásztársunk első rekordhala még 2005. április 9-én került fel a listánkra. Az ezt követő tizenhét évben kitartó horgászatának köszönhetően még 406 alkalommal tette le névjegyét Európa legnagyobb édesvízi rekordlistáján – olvasható a városi horgászegyesület oldalán. 

Az internetes bejegyzésből az is kiderült, hogy Kovács Péter eddigi legnagyobb maconkai rekordhala egy 26 kilogrammnál is többet nyomó fehér tok volt, míg a legnagyobb kifogott pontyként egy csaknem 23 kilogrammos nyurgát könyvelhetett el még 2017-ből. 

A napokban a maconkai horgászata alkalmával nem kevesebb, mint huszonhat rekordhalat fogott, amelyek összsúlya közel 270 kilogramm volt. A négyszázadik rekordhalként egy gyönyörű, hozzávetőleg 19 kilogrammos tőpontyot sikerült a sportembernek horogra akasztania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában