Alakuló ülés

2022.07.25. 20:05

Megalakult Somoskőújfalu új képviselő-testülete – irányelvük az együttműködés és a fejlődés

Megtartotta alakuló ülését hétfőn, késő délután Somoskőújfalu új képviselő-testülete. A közelmúltban lebonyolított időközi választáson Tábori Anitát választották meg polgármesternek a helyiek, aki a fejlődés és az együttműködés reményében kezdte meg a munkát.

Nagy Orsolya

A testület az együttműködésre és a fejlődésre tett esküt

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Tábori Anita, Somoskőújfalu új polgármestere elmondta, hogy az elkövetkezendő kétéves ciklusban minden tudásával és szorgalmával azon lesz, hogy megszolgálja a lakosok bizalmát.

– Szeretném, ha Somoskőújfalunak egy dinamikus, hatékony, együttműködő és a lakossággal folyamatosan kommunikáló önkormányzata lenne – fejtette ki a településvezető. Programjában két alapgondolatot fogalmazott meg: az együttműködést és fejlődést.

A polgármester kiemelte, hogy a legfontosabb feladat a település működésének fenntartása és lehetőségek szerinti fejlesztése, valamint a költségvetés egyensúlyának javítása. Emellett az önkormányzati kötelező feladatok maradéktalan ellátására, színvonaluk növelésére és az intézmények zavartalan működtetésére is törekszik.

Tábori Anita (jobbra) minden tudásával és szorgalmával azon lesz, hogy megszolgálja a lakosok bizalmát
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

A településvezető elengedhetetlennek tartja, hogy a lakosság jól érezze magát a településen, de dolgozni fog azért is, hogy a környezeti értékek megóvása és a falu életében való aktív részvétel mindenki számára fontossá váljon.

– Tervem egy szakmai alapon és átláthatóan működő, lakosságbarát önkormányzat felállítása, amely a lehetőségekre gyorsan reagál és a problémákat nem söpri a szőnyeg alá. A képviselő-testületi munka alapja a partneri együttműködés, a nyíltság és a bizalom. Demokratikus faluvezetést és minőségi párbeszéden alapuló kulturált közéletet szeretnék megteremteni. Fontos a folyamatban lévő pályázatok megvalósítása, az új lehetőségek kiaknázása, a sport és a kultúra támogatása, valamint a hagyományok ápolása – fogalmazott Tábori Anita.

Tábori Anita meggyőződése, hogy a falu kitörési pontjai a turizmus és a szociális szövetkezet lehetnek. Végül hangsúlyozta, hogy a település jövője csak rajtuk múlik, azon, hogy tudnak-e összetartó közösségként működni.

Az alakuló ülésen a képviselő-testület Murányi Bálintot szavazta meg új alpolgármesternek. 

Murányi Bálint alpolgármesterként kezdheti meg a munkáját
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

 

Elnyerte a lakosság bizalmát | Mint arról portálunk is beszámolt: Tábori Anita 303 szavazattal, az érvényes szavazatok 44,89 százalékával nyerte az időközi választást. Tóth László 256 (37,93 százalék), Csengődi Károly 116 (17,19 százalék) voksot kapott.Tavaly nyáron azzal az indokkal mondták ki a képviselő-testület feloszlását, hogy nem tudnak együtt dolgozni Tóth László (független) polgármesterrel, aki 2011 júniusa óta vezette a falut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában