Közlekedés

2022.07.01. 21:41

Új buszsáv segíti az M3-ason a közlekedést, gyorsabban érnek Budapestre a nógrádi ingázók

A Volánbusz M3-ason közlekedő járatai nagy, mintegy félmilliós lakosságú térségből, köztük Nógrád megyéből is viszik az utasokat a fővárosba, ezért új buszsávot nyitnak az autópályán Budapest felé – írja közleményében a Nemzeti Közlekedési Központ.

Nool

Forrás: MW | Illusztráció

 A teljes, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érintő területről naponta több mint 400 buszjárat jár ezen a vonalon, közülük a reggeli csúcsban 88 érkezik be Budapestre, körülbelül 3400 utassal. A Nemzeti Közlekedési Központ javaslata nyomán egy új, körülbelül 300 méter hosszú buszsáv segíti a Volánbusz járatait mostantól a Szilas pihenőnél. 

– A sávot úgy alakítottuk ki, hogy – a pihenőhely adottságait fölhasználva – nem kellett sávot elvenni az egyéb közúti forgalomtól. A buszok most megelőzhetik, elsősorban a reggeli csúcsban a pihenőn keresztül a feltorlódott kocsisort, de a magánautóval ingázók sem szenvednek hátrányt. A buszsávot a Magyar Közút Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztérium megrendelésére alakította ki. Az országos kezelésű közúthálózaton eddig viszonylag kevés buszsáv létesült, a közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében keressük mostantól ezek kialakításának lehetőséget az összes nagyváros térségében, az önkormányzatokkal közösen – írja a közlemény.

A buszokra hamarosan még nagyobb feladat vár, a Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonal fejlesztése, akadálymentessé és részlegesen kétvágányúvá átépítése idején részben a pótlóbuszok is erre járnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában