Találjuk ki Nógrád megyét

2022.07.05. 08:27

Orvostanhallgató nyerte a jövő Nógrád megyéjéről szóló versenyt

Tizenöt pályamű érkezett az április elején, 14-25 év közötti helyi fiatalok számára meghirdetett Találjuk ki Nógrád megyét című felhívásra. A versenyt végül Nagy Anna orvostanhallgató nyerte Balla Gergely Tibor jogászhallgató és Gulyás Vivien cukrász előtt.

Nool

A döntősök: (b-j) Filkor Enikő Fatima, Gulyás Vivien, Nagy Anna, Balla Gergely Tibor, Urbán László

Forrás: Beküldött

– Közlekedésfejlesztés, környezettudatosság, turisztika – a „Találjuk ki Nógrád megyét!” verseny döntőbe jutott pályázói egybehangzóan úgy vélik, ezekre van leginkább szükség szülőföldjük fellendüléséhez – áll a Nógrád Megyei Önkormányzat portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

Mint írták: a feladat egy legfeljebb 15 diasorból álló előadás elkészítése volt arról, hogy a fiatalok milyen helyen szeretnének élni, milyen terveket valósítanának meg, mi tenné számukra élhetőbbé szülőföldjüket. A verseny július elsején megrendezett döntőjébe az előválogató alapján a legjobb hat pályamű került be, amelyet a közelmúltban már személyesen adtak elő a szakavatott zsűri előtt a Megyeháza Hadady-Hargitay termében. Egy tanuló nem tudott megjelenni a döntőn, így öten versengtek a fődíjat jelentő laptopért és a további dobogós helyezésekért járó tabletekért. 

Dr. Bablena Ferenc, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke – egyben a zsűri elnöke – a versenyt követően elmondta: a meghallgatott pályázók lenyűgöző prezentációt tartottak arról, hogy miként képzelik el szűkebb hazánk fejlesztését.

A zsűri úgy értékelt, hogy nagyon nehéz dolguk volt a sorrend felállításakor, mivel mind az öt pályázó kiváló előadói készséggel mutatta be terveit. Az ötletek helyismeretről, az otthonuk szeretetéről, kreativitásról és nagy tájékozottságról tanúskodtak.

A zsűrielnök – dr. Bablena Ferenc – értékel. Balra mellette Lőrincz Gyula, a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztályának osztályvezetője. Jobbra Körmendy Lilla a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Sándor Ildikó pályázati szakértő, fejlesztési szakember
Forrás: Beküldött

A megméretést végül Nagy Anna, a SOTE negyedéves hallgatója nyerte. Prezentációja a másik két dobogós pályázó munkájával együtt elérhető a nograd.hu oldalon. 

Nagy Anna az eredményhirdetés után kiemelte: többszöri nekifutásra készült el a pályaműve, amelyet azért tartott fontosnak összeállítani, mert úgy érezte, ha valahol fontos a véleménye, akkor ő igenis felszólal. 

– Az első hely azt jelenti számomra, hogy az ötleteim tényleg fontosak. Ha esetleg megvalósulnak, akkor az még nagyobb motiváció lesz arra, hogy itt is maradjak. Ezzel a versennyel most lehetőségünk nyílt megmutatni, milyen lenne az általunk elképzelt Nógrád megye és nagyon biztató, hogy erre a megyei önkormányzatnál kíváncsiak voltak. Tetszik, hogy a legtöbben úgy gondolkodunk, hogy szűkebb hazánkat egy környezetpozitív irányba próbáljuk elvinni, ami szerintem minden megyének a jövője. Térségünk annyira csodálatos. A természeti környezet nyújtotta előnyeink kihasználásával, ha nem is egy másodperc alatt, de folyamatosan haladva remélem, elmegyünk majd ebbe az irányba – húzta alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában