Muzsikál az erdő

2022.07.01. 06:50

Nógrád-szerte muzsikaszóval töltődhetnek fel a zene és a természet szerelmesei

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat idén 19. alkalommal várja a természet és a zene szerelmeseit. A programokat július 2. és 10. között rendezik meg 9 különböző helyszínen. 

G. E.

Forrás: Archív

Fotó: Hegedűs Márk

– Az esemény fő célja, hogy az erdő és a művészet erejével a fenntartható életvitel irányába mozdítsuk el a résztvevőket – fogalmazott Szabó Lajos erdőmérnök, a rendezvény főszervezője.

 – A környezettudatosságra nevelés mellett a helyi közösségek megerősítését, a helyi értékek és termékek bemutatását és népszerűsítését, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzését, valamint az erdők növény- és állatvilágának megismertetését, továbbá megszerettetését is célul tűztük ki. Mint mondta, különleges erdei helyszínekre invitálják a látogatókat. A színes és ingyenes programok között a család valamennyi tagja talál magának megfelelő feltöltődési lehetőséget. A rendezvényen országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybeli művészeti élet kiválóságai nyújtanak erdei koncertélményt. A résztvevőknek alkalmuk nyílik a vendéglátó települések megismerésére is, hiszen nap mint nap más községből jelentkezik a program, ezzel is a vidék és az erdő értékeit népszerűsítve. 

„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok nyitórendezvényét július 2-án, szombaton a Pásztóhoz tartozó Mátrakeresztesen tartják meg, másnap a megyeszékhely eresztvényi látogatóközpontja ad helyet az előadásoknak. Ezenkívül felcsendülnek a dallamok Mátraverebély-Szentkúton, Szurdokpüspökiben és Taron is, majd Heves megyébe és Szlovákiába is várják a látogatókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában