Kézműves

2022.07.03. 13:41

Megtanulták a kosárfonást, kiállítás nyílt a munkáikból Nemtiben

A Nemzeti Művelődési Intézet által elindított aSzakkör elnevezésű programhoz csatlakozva vesszőfonó foglalkozásokon vehettek részt a helyiek az elmúlt hónapokban.

G. E.

Forrás: G.E.

Az általuk készített alkotásokból – kosarakból, ajtódíszekből és népi játékokból – nyílt kiállítás a Civilházban, ami egész júliusban látogatható. Kanász Krisztina közművelődési szakember arról tájékoztatott, hogy a kézműves foglalkozások tavaly indultak a községben. A heti rendszerességgel tartott összejövetelek jó hangulatban teltek, az azon résztvevők minden alkalommal újabb lépéseit tanulhatták meg az egykor jól ismert tevékenységnek. 

– Úgy vélem, hogy napjainkban szívesen térnek vissza az emberek a természetes tárgyakhoz, sokan örömmel választják otthonaikba a kézzel készült díszeket és berendezéseket – mondta el Széll Istvánné polgármester. – A szakkör foglalkozásainak, azon túl, hogy régi hagyományokat éleszt fel, közösségkovácsoló ereje is van. 

A helyieknek a továbbiakban is lehetőségük lesz a közös időtöltéshez. Az ősszel induló szakköri tevékenységekből a tervek szerint a gyöngyfűzést és a makramét is kipróbálhatják majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában