Vadállat

2022.07.07. 12:30

Medveészlelés: szarvasokat kergetett Erdőkürt közelében a vadállat

Újra medvét láttak Erdőkürt környékén szerda este.

Nagy Orsolya

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Szebenszkiné Palik Katalin, a falu polgármestere arra hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán, hogy egy helyi lakos Acsa felől tartott Erdőkürtre, amikor az egyik domboldalon feltehetőleg medvét látott egy boccsal.

– A nagyobbik medve két szarvast kergetett, majd beszaladtak az erdőbe. A telefonhívás után azonnal az észlelés helyszínére mentünk, a főútról figyeltük távcsővel a terepet, de csak néhány szarvast láttunk az erdőszélen. Az esetet jeleztük az illetékes vadőr felé, aki éppen a helyszín közelében tartózkodott – írta a polgármester.

A településvezető arra kért mindenkit, hogy vegyék komolyan a medve jelenlétét és csak indokolt esetben menjenek az erdőbe. 

Nem ez az első eset a településen, ugyanis a közelmúltban szintén láttak medvét a falu közelében. Legutóbb egyébként vasárnap bukkant fel egy példány a nógrádi megyehatár közelében: Szokolya település közösségi oldalán számoltak be róla, hogy nem messze a megyehatártól medvét láttak, Börzsönyliget-Morgó kanyar környékén. Akkor három szemtanú is észlelte a vadállatot. 

Az elmúlt hetekben Cserhátalján és Aszód környékén is kóborolt az állat, aztán Vanyarcon, majd Erdőkürtnél és Bercelnél is látták a medvét. Ebből arra lehet következtetni, hogy az állat a nógrádi erdőkben valószínűleg már nemcsak vendég, hanem egy-két példány állandóan itt tartózkodik. Nemrég a Bükkben is lefotóztak egy vadállatot, sőt, nagy port kavart az az eset is, amikor június 2-án egy fiatal pár Galgamácsa irányából Galgagyörk felé tartott autójával, amikor figyelmesek lettek egy véres pofával felbukkanó medvebocsra, akit egy nagyobb állat kergetett a nógrádi megyehatár közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában