Óvatosság

2022.07.13. 11:06

Medve bóklászik Kálló környékén – fontos nyomokra bukkantak a helyiek

Újra medve kóborol a település környékén.

Nagy Orsolya

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

Baboss Buda polgármester arra hívta fel a figyelmet az egyik közösségi oldalon, hogy kedden, az esti órákban egy helyi lakos hozzátartozója friss medveürüléket talált az Erdőtarcsa és a Kálló közötti közúti híd közelében, a földúton. A településvezető arra kér mindenkit, hogy vegyék komolyan az állat jelenletét, és csak indokolt esetben menjenek az erdőbe, egyedül pedig soha ne induljanak útnak.

Legutóbb múlt héten bukkant fel a vadállat a megyében, akkor egy helyi lakos látta bocsával együtt az Acsa és Erdőkürt közötti területen, amint a nagyobb medve épp két szarvast kergetett. 

Ezt megelőzően Szokolya település közösségi oldalán számoltak be róla, hogy felbukkant egy példány a Börzsönyliget-Morgó kanyar környékén, amit hárman is láttak. Az állat Cserhátalján és Aszód környékén is kóborolt az állat, aztán Vanyarcon, majd Erdőkürtnél és Bercelnél is látták. Mostanra már kijelenthető, hogy az állat a nógrádi erdőkben valószínűleg már nemcsak vendégnek számít, hanem egy-két példány tartósan területre lelt megyénk környékén. Nemrég a Bükkben is lefotóztak egy vadállatot, június 2-án pedig egy fiatal pár látott egy véres pofával felbukkanó medvebocsot, amikor Galgamácsa irányából Galgagyörk felé tartottak autójukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában