Építkezés

2022.07.13. 17:27

Leálltak a munkálatok: többletforrásra van szükség a rétsági uszoda befejezéséhez

Korábban igen jó ütemben haladt a város tanuszodájának építése, bár akadtak kisebb fennakadások. Ám az utóbbi hetekben teljesen leálltak a munkálatokkal, egyetlen szakemberrel sem találkozhattak a településen élők, akik ellátogattak a helyszínre.

Hegedűs Henrik

Május elején a helyszínen jártunk, akkor még javában zajlott az építkezés | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

A rétsági tanuszoda, amely ugyanazon szabványtervek alapján készül, mint a balassagyarmati, Révész László nevét viselő, már üzemelő létesítmény, teljes mértékben állami beruházás, az önkormányzat csak a területet biztosította a kivitelezéshez. A legalkalmasabbnak az egykori laktanya északnyugati széle kínálkozott, ott a Hunyadi ligetben, a Radnóti utca végén találtak olyan pontot, ami minden szemszögből megfelelt.

Mezőfi Zoltán, a város polgármestere nemrégiben közleményben tájékoztatta a lakosságot a részletekről. Abban kifejtette, az építtetőktől azt a tájékoztatást kapta, hogy az alapanyag-árak elszabadulása miatt a jóváhagyott költségvetés kimerült. Amennyiben Magyarország kormánya augusztus 15-ig dönt a beruházás többletforrásairól, akkor év végére befejeződhetnek a munkálatok. 

Hozzátette: Rétságon olyan téves információk terjedtek el, hogy az önkormányzat nem fizetett ki egy kétszázezer forintos összeget, ám határozottan cáfolta, hogy ez igaz lenne. Valóban van egy rendezés alatt álló illetékességi vitájuk az építtetővel, de ez távolról sem érinti a beruházást.

A polgármester hangsúlyozta továbbá, az uszoda környéke, a Radnóti utca egy szakasza elképesztően rossz állapotba került, ezért felszólította a kivitelezőt, hogy állítsák vissza az eredeti körülményeket, erre azt a választ kapta, természetesen megteszik, amint folytatódik az építkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában