Nyári szünet

2022.07.11. 07:21

Nagy sikert aratott a szécsényi rendőrség kutyája a napközis táborban

A nyári szünetben sem csendesedett el a Páter Bárkányi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épülete, udvara, sporttelepe. A napközis tábor lakói jó hangulatban töltik itt az idejüket.

Sz. F.

A gyerekek körében nagy sikert aratott a rendőrség négylábú munkatársa

Fotó: Sz. F.

Bátyi Sándor, az iskola tanára azt mondta, hogy kollégái közül sokan részt vesznek a tábor életében. A programot úgy állították össze, hogy az ott eltöltött idő igazi élményt jelentsen a diákoknak. Játszanak, virágokat ültetnek, dalokat tanulnak, valamint jó hangulatú koncertet adott számukra a váci Eucharist keresztény könnyűzenei együttes. Egy bográcsozás idejére a szülők is bekapcsolódhattak a tábor életébe. 

Horváthné Varga Orsolya tanár hozzátette, hogy a közös szórakozásra, kikapcsolódásra helyezik a hangsúlyt, de bizonyos programokkal a gyermekek tudását, ismereteit is bővítik. Ügyelnek arra, hogy a tábor lakói részt vehessenek kedvenc játékukban. A labdarúgást kedvelők például a sportpályán kergethetik a labdát. 

Programjaikkal az iskola területéről is kilépnek. Az épület előtti játszótéren például különböző játékokat szerveznek, és jártak a múzeumban is, ahol Smelkó István múzeumpedagógus játékos programot szervezett részükre. Ezenkívül vendégük volt a szécsényi rendőrkapitányság, nagy sikert aratott a rendőrség kutyája. A szakemberek elmondták, hogy mit tud a négylábú, majd szóltak a rendőrség feladatairól, eszközeiről. 

Elfogadta az iskola meghívását az Országos Mentőszolgálat Nógrád Megyei Szervezete is. A vezető Pifka Zsolt elmondta, hogy az elsősegélynyújtásról tartottak tájékoztatást, és felhívták a gyermekek figyelmét arra, hogy mi a teendő baleset esetén. Megtanították őket az újraélesztésre, és a mentőautó berendezéseit is megismerhették a gyerekek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában