Segítség

2022.07.10. 11:16

Az anyák életük legszebb napjait osztják meg a szécsényi védőnővel

Csarmasz Krisztina diákkorában még nem pontosan tudta, hogy milyen pályát válasszon, de az már körvonalazódott benne, hogy az egészségügy környékén képzeli el a jövőjét. Érettségi után aztán elvégezte a csecsemő és gyermekápoló szakot, azt követően pedig a védőnőit, amit végül élethivatásául választott.

Szenográdi Ferenc

Csarmasz Krisztina, a területi védőnő

Forrás: Sz.F.

Gyermekkorát a Dunántúlon töltötte, ott járt iskolába, sőt az első munkahelye is a veszprémi kórház. A szerelem azonban Nógrád megyébe, Szécsénybe hozta, ahol továbbra is hivatásának él. Területi védőnőként dolgozik. 

A várandós anyukákkal, a kisgyermeküket nevelő édesanyákkal tartja a kapcsolatot, és különböző tanácsokkal látja el őket. Akár otthonaikban is felkeresi az anyukákat, a tanácsadáson pedig heti egy alkalommal fogadja a várandósokat az egészségügyi centrumban. Azt tapasztalja, hogy az anyukák havi rendszerességgel igénybe veszik a szolgáltatását. Munkáját nagy szeretettel, felelősséggel végzi, ahogy mondta: a kisgyermekek súlyát folyamatosan méri, ellenőrzi a gyermekek mozgását, s ha valamilyen rendellenességet észlel, akkor az érintetteket a háziorvoshoz vagy a gyermekorvoshoz irányítja. 

– Csak szeretettel és meggyőződéssel lehet végezni a munkámat. Olyan időszakban állok kapcsolatban az édesanyákkal, amikor a legszebb hivatásuknak, az anyaságnak élnek. Jó érzés, hogy megosztják velem életük legörömtelibb részét, s mintegy befogadnak a családjukba.

Címkék#védőnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában