Örökség

2022.07.15. 17:04

Befejezi elhunyt elődje munkáját az újonnan megválasztott vanyarci polgármester

Új polgármestert választottak a közelmúltban Vanyarcon, ugyanis az előző településvezető, Hrncsjár Mihályné hosszú betegség után, néhány hónappal ezelőtt elhunyt. A falu új vezetőjének Szabó Sándort, egykori alpolgármestert szavazták meg a helyiek.

Nagy Orsolya

Szabó Sándornak, a település egykori alpolgármesterének szavaztak bizalmat a helyiek

Fotós: Hegedűs Márk

– Sokáig rendőrként dolgoztam, majd nyugdíjba vonultam, és utána képviselőként tevékenykedtem két éven keresztül a szociális bizottság elnökeként. 2019-ben lettem végül alpolgármester. Márti néni sajnos meghalt, de már korábban szerette volna, hogy én legyek az utódja… persze nem így. Mindig nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, sokat segítettünk egymásnak, csak tanultam tőle és szomorú, hogy eltávozott az élők sorából. Igazi példaképnek tekintem – kezdte a beszélgetést az újdonsült településvezető. 

Szabó Sándor hozzátette: sajnos, amikor alpolgármester lett, akkoriban érkezett a koronavírus-járvány is hazánkba, amely igencsak megnehezítette az emberek életét. Ennek ellenére igyekeztek mindent megtenni a település fejlődéséért.

– Szinte két éven keresztül nem tudtunk semmit megvalósítani, de próbáltunk adni valamit a lakosoknak. Volt, amikor például karácsonyi zene szólt kihangosítva a faluban, hogy szebbé tegyük az ünnepet minden helyi számára. Ezen felül számos, hasonló aprósággal próbáltuk kedveskedni. A fejlesztések természetesen ez idő alatt is zajlottak, de már előtte elkészült egyebek mellett a művelődési ház, a polgármesteri hivatal és az óvoda épületének a korszerűsítése – fejtette ki a polgármester.

A korábban nagy népszerűségnek örvendő haluskafesztivált két év kihagyás után idén újra megrendezik
Forrás: Archív fotó

A faluvezető arra is kitért, hogy idén már könnyebb volt programokat szervezni, de a fiatalokat nehezebb megmozgatni a településen, és olyan rendezvényeket szervezni a számukra, amelyek valóban lekötik őket. A tervek szerint azonban két év kihagyás után szeptember 10-én ismét megtartják a megye egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseményét, a Haluska fesztivált, amely rengeteg látogatót vonz évről évre.

Azzal kapcsolatban, hogy miért indult a közelmúltban tartott időközi választáson, Szabó Sándor úgy fogalmazott, sok tapasztalatot szerzett az elmúlt évek során, és úgy érezte, fontos, hogy végigvigye azt a ciklust, amelyet a korábbi polgármesterrel közösen kezdtek meg. Azt, hogy mit hoz a jövő, még nem tudja, de szeretne sokat tenni a településen élőkért, és rengeteg tervvel vág neki ennek a két évnek.

– A későbbiekben is szeretném támogatni a faluban élőket, legyen szó akár a szociális tűzifáról, vagy a gondosóra programról. Ezekkel is segítjük az időseket és minden olyan helyit, akiknek problémájuk akad. Emellett nagyon jó kapcsolatot ápolunk a roma és a szlovák önkormányzattal is, több közös rendezvényünk volt már, de a többi intézménnyel, civil szervezettel és a környező falvak önkormányzataival is jó a viszony – emelte ki a polgármester.

Hamarosan több beruházás elindulhat Vanyarcon, így például szennyvízhálózatot építenek ki, valamint mintegy két kilométeres szakaszon a belvízelvezetést is megoldják. Ezen túlmenően a tervek között szerepel a közvilágítás korszerűsítése, hogy az modern és környezetbarát legyen, emellett természetesen sok egyéb pályázati lehetőséget is kihasznál majd az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában