Újszülött

2022.07.15. 08:01

Kelengyecsomaggal támogatják az endrefalvai újszülöttek családjait

A község önkormányzatának képviselő-testülete bevezette a kelengyecsomag támogatást az újszülöttekkel járó kiadások mérséklése érdekében.

F. O.

A támogatás egy 50 ezer forint értékű csomag

Forrás: Illusztráció | MW

Csóriné Botyánszki Ágnes polgármester elmondta: a támogatás egy 50 ezer forint értékű csomag.

– A hozzájárulás minden falubeli szülőt megillet a gyermeke világra jövetelekor, amennyiben a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 600 százalékát, ami jelenleg 171 ezer forint. A családnak a gyermek születése előtt legalább egy éven keresztül endrefalvai állandó lakcímmel kell rendelkeznie. Emellett az is feltétel, hogy a csecsemő élve szülessen, a kérelem beadásakor is életben legyen és a községet jegyezzék be az állandó lakhelyeként – közölte a polgármester.

Hozzátette: a kérelem a gyermek születését követő 30 napon belül igényelhető a hivatalban. Mellékelni kell a helyben kapott formanyomtatványhoz az újszülött születési anyakönyvi kivonatát, a kérelmező és a vele egy háztartásban élő nagykorúak jövedelemigazolását. Amennyiben valakinek nincs jövedelme, akkor az erről szóló nyilatkozatot és az állami foglalkoztatási szerv igazolását kell beadni, ami tanúsítja, hogy az illető álláskeresőként szerepel.

A kelengyecsomag gyermekenként 50 ezer forint értékű természetbeni juttatást foglal magába, amelyről átruházott hatáskörben a polgármester határoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában